Kilang Kopi >>

Sokongan Teknikal >>

Liputan Media >>

Hubungi Kami >>

 
     
         
 
  Kongs White Coffee (M) Sdn Bhd terkenal sebagai pembekal jenama kopi yang bereputasi dan sudah lama bertapak di Malaysia. Ia bukan sahaja menjadi jenama kopi pilihan utama kebanyakan pengusaha industri makanan dan minuman di dalam negara, malah sesetengah pengusaha juga mengeluarkan kenyatakan bahawa hanya “Kongs White Coffee” disediakan untuk meyakinkan para pelanggannya.

Apabila disebut kopi putih yang terkenal di Malaysia, pasti dikaitkan dengan syarikat Kongs White Coffee. Sungguhpun Kongs White Coffee merupakan jenama kopi yang baharu, namun ia sebenarnya mula diperkenalkan sejak tahun 1989 sebagai sebuah kedai kopi. Ia kemudiannya muncul sebagai jenama kopi putih yang terkemuka kerana keteguhan pegangan terhadap kualiti kopi.

Sekiranya dikatakan budaya pemakanan masyarakat Cina di Malaysia sepanjang tiga dekad yang lalu tidak dapat diasingkan daripada kopi putih, maka “Kongs White Coffee” merupakan jenama kopi putih yang setia menemani mereka sepanjang tempoh ini, malah juga menduduki tempat yang penting dalam sejarah industri makanan dan minuman di Malaysia.